Trainingsweekend Limburg

 Rene van den Hof

De vooruitzichten waren zeer goed voor het trainingsweekend, de zonnebrand creme moest zelfs in de koffer. En we werden niet teleurgesteld, het weer was schitterend met als hoogte punt 20 graden op het terras in Valkenburg tijdens het nuttigen van de gebruikelijke zondagse vlaaien.

Na aankomst op vrijdag 7 april zonder het verlies van enige wiel is door iedereen een tocht gereden over de Limburgse heuvels. Er zat wel wat verschil in afgelegde weg, zoals de tocht wie-als-eerste-op-het-terras-zit tot een ruime ronde van 80 km gereden met Cauberg, Vaalseberg, Eyserbosweg, Keutenberg, Bemelerberg.

Na ‘thuis’ komst werd als snel het unieke Italiaanse ristorante Volpe geopend, slechts een dag geopend per jaar maar het is dan ook een heerlijke rennersmaaltijd. Chefkok Hansio Volpe en zijn souschef Danio Campochiuso zorgen dat de calorien weer bijgevuld worden op culiniare wijze.

Dag twee staat in het teken van de Voerstreek, eigenlijk kortste weg via naar Remouchamps waar de liefhebbers op de La Redoute hun puncher benen kunnen testen. Om daarna op het terras te genieten van de jaarlijkse uitmuntende Waalse gastvrijheid, de eigenaar van die zaak heeft zijn restaurant als hobby. Tenminste de inschatting is dat hij tijdens ons verblijf geen record omzet heeft gemaakt door personeelsbeleid. Volgens mij beklimmen we die Redoute sinds het eerste weekend, dus vele hebben hem wel gezien en gevoeld in de benen. Met als gevolg dat niet de hele club deze Ardennen puist meer neemt, om de uitdaging weer wat nieuw leven in te blazen zijn de resultaten in een 'klassement' opgenomen. Dit kan tegenwoordig makkelijk met Strava, het volgende segment is hiervoor gebruikt 'HRC Redoute", om in aanmerking te komen zijn de volgende voorwaarde van kracht:

- Je tijd moet gereden zijn op een van de trainingsweekenden

- Het betreft de tijd van Strava segment: HRC Redoute

- Je moet lid zijn van HRC Excelsior

Dit jaar zag het HRC Excelsior Redoute klassement er als volgt uit:

1. Leewah Woo

2. Rene van den Hof

3. Ron Vroom

4. Tom Ick

5. Eeclo van Wort

6. Suzan Verdegaal

Naast de zelfbenoemde A-ploeg – Ardennengangers – was er dit jaar ook weer een B-ploeg, alias de Terrasploeg. Deze had een bijzondere samenstelling met ieder zo'n zijn competentie, zo was er de Schakelaar; legde handmatig shifterloos voor iedere klim zijn ketting op het juiste verzet. Maar ook de Analysicus; ging zo nu en dan zijn eigen weg en uiteraard een Wegkapitein; beval het 'peleton' tot de nodigde (terras) stops.

De zondag was een schitterende dag, de voorjaarszon zorgde voor een heerlijke rit door het Vijlenerbos – wie kent het niet – naar Camerig en Epen, Bemelen nog eenmaal om vervolgens een stop te maken in Valkenburg. Wat deze tocht tot vlaaienrit maakt. Bij terugkomst opfrissen en gezamenlijk de boel netjes achterlaten om weer richting Haarlem te rijden hetzij tijdens Paris-Roubaix of erna.

Iedereen weer bedankt voor de inzet en werkzaamheden die gedaan moeten worden om dit trainingsweekend mogelijk te maken. Van volgwagen tot huisjesregelneef, van chefkok tot bakker, allemaal bedankt.

Foto: Dennis van der Meij

<<Advertentie>>

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zwetsat
Basisbedrijfkleding
Toetershop
Vos
Lablans
SeaCottage
EastSide
Iloy Fennis
Intraplus
Jaap Overvest
Detal Design
VitruosoBikes
Belisol
HRC Excelsior