Column

Dennis Soeverein

Inmiddels zijn we al volop in koers. Onze Tom heeft de giro gewonnen, wat een klasbak! Hier gaan we nog lang plezier aan hebben. Voor mij begon het seizoen wat traag aangezien ik lang met een knieblessure heb gezeten.

 

 

Op dit moment heb ik nergens last meer van, gelukkig! Doordat ik zolang geen koersen meer had gereden kwam ik snelheid te kort. Met de conditie zit het gelukkig wel goed. Hierdoor was het in de eerste criteriums aanklampen en finishen. Dan merk je pas dat koersen met name een kwestie van veel doen is. Kortom wil je een beetje progressie maken, ga veel koersen rijden. Met name wielrenners die op latere leeftijd starten met wielrennen missen vaak dat gefriemel in het peloton en het strak aansnijden van de bochten. In wedstrijden wordt je gedwongen om hier je best mee te doen anders word je gelost. Mocht je willen koersen dan zou ik gewoon eens een sportklasse wedstrijd inschrijven. Ook hier gaat het vaak hard maar probeer het gewoon eens, wellicht dat je uitrijdt en hier veel voldoening uit haalt!

Er komen nog wel wat mooie koersen aan. Omdat ik dit jaar een amateur licentie heb kan ik zowel met de elite, amateurs en sportklasse/amateur wedstrijden meedoen. Dit vergroot mijn koers gebied. Zoals al zo vaak gezegd, criteriums rijden bij de elite is in onze regio een drama. Er zijn bijna geen koersen. Hopelijk kan ik dit jaar nog eens ergens een uitschieter maken.

Daarnaast willen we dit jaar ook weer het NCK gaan rijden. Kortom een oproep aan alle Excelsior leden. Meld je aan bij mij of René dan gaan we kijken of we een representatieve ploeg kunnen samenstellen.

Vandaag, op de dag dat ik deze column schrijf heb ik gekoerst bij Excelsior (flandrien koers), wat een fantastische opkomst! Hulde aan alle vrijwilligers, het bestuur en natuurlijk de coureurs die naar deze wedstrijd zijn gekomen. Er werd gekoerst met het mes tussen de tanden, dat is waar het om gaat, lekker koersen! Hopelijk kunnen we nog wat groeien als club want wat een geweldige historie heeft deze club. Wellicht dat ik in een volgend berichtje kan zeggen dat ik een criterium heb gewonnen!

 

 

 

<<Advertentie>>

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zwetsat
Basisbedrijfkleding
Toetershop
Vos
Lablans
SeaCottage
EastSide
Iloy Fennis
Intraplus
Jaap Overvest
Detal Design
VitruosoBikes
Belisol
HRC Excelsior