1eZvdM: Haarlemse Flandriens

Rene van den Hof

We hebben een aantal zogenaamde 1e Zondag van de Maand koersen gehad bij Excelsior en de renners weten de koers te vinden, mede door het goede promotie van diverse Excelsior leden. Er vormde zelf in rij bij de inschrijftafel, mooi om weer te zien.

Maar er kan nog altijd meer bij, dus zeg het voort zeg het voort. Zondag 4 juni, 1e pinksterdag was het de Haarlemse Flandriens editie met een zeer goede opkomst variërend van jeugd tot gerenommeerde kleppers. De eerste 10 ronden werden gereden in blok zodat de jeugd kon proeven aan de snelheid en peloton rijden, tevens is het voor de wat mindere goden lekker om mee te draaien of als je conditie het nog niet toelaat. Daarna ging het los, het was koers, mede doordat er voor iedere categorie een premie sprint werd afgekondigd door de vaste 1eZvdM koers omroeper Jan den Drijver.

Tegen het einde van de koers wisten vier man te ontsnappen uit het peloton, namelijk Leewah Woo, Mark Rijntjes, Dingeman Vink en Dennis Souverein. In het peloton kwam het niet tot een georganiseerde achtervolging, Brain Burggraaf nam nog wel een dappere poging om aan te sluiten maar het viertal reed samen te sterk om het nog te dichten door een enkeling. De sprint werd gewonnen door Dennis die hiermee Excelsiors eer hoog hield, het geen Ron Vroom deed bij de 50+ categorie.

Alle Foto's: Kristel Nijssen

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zwetsat
Basisbedrijfkleding
Toetershop
Vos
Lablans
SeaCottage
EastSide
Iloy Fennis
Intraplus
Jaap Overvest
Detal Design
VitruosoBikes
Belisol
HRC Excelsior