Thieu Mooren

Met met het bestuur zijn we druk doende de plannen uit te werken voor volgend jaar, waarbij we vasthouden aan de kernwaarden die we tijdens de jaarvergadering 2017 hebben afgesproken:

 • Een gezellig clubgebouw, waar iedereen welkom is

 • Een veilig parkoers

 • Focus op het wielrennen

Net terwijl we met het bestuur de vorderingen van de cross op 19 november as. aan het bespreken zijn, komt er een mailtje binnen van Rene: Thieu, Wil jij voor de digitale Echo een verslag maken over de 1e zondag van de maand koersen in 2017. Een beetje sikkeneurig las ik de mail voor aan de rest van het bestuur, met de opmerking: “Moet dat nou? Ik wil helemaal niet terug kijken, maar vooruit!. We hebben nog genoeg andere dingen te doen: renners coördinatie, betere communicatie met de vrijwilligers, hoe gaan we communiceren met clubmensen die geen mail of Facebook hebben, de nieuwe website, …. We hebben helemaal geen tijd om terug te kijken, we moeten vooruit!”. Waarop Alex de Latijnse woorden sprak: “Quod sis, esse velis nihilque mailis”. Oftewel je moet willen zijn, wie je bent. En niets liever willen. Echter, hou hierbij wel rekening met het verleden.

Een half uur kon de rest van het bestuur geen woord meer uitbrengen, zo verbouwereerd waren we over deze wijze woorden van Alex. De gevallen stilte was voor Alex het sein om van wal te steken over de mooie en leuke     momenten die we meegemaakt hebben tijdens de 1ste zondagen van de maand:

 

 • De renners die onder het genot van een heerlijk bakkie van Lo, gezellig keuvelend in de kantine hun nummer aan het opspelden waren;

 • Good old Peter, die steevast altijd even rustig een bakkie koffie neemt, alvorens zijn computer op te starten. Bij de allereerste zondag van de maand koers schrok Peter bij binnenkomst zo van de grote opkomst, dat ie helemaal zijn bakkie koffie vergat;

 • Rita, die het startschot gaf bij de Haarlemse Flandriens;

 • De opkomst van de renners van verschillende clubs, naast de Kampioen en Dasia, ook de Bataaf en BRC Kennemerland

 • De opkomst van de Haarlemse Flandriens

 • De mooie foto’s van Kristel en Richard

 • Het solide veiligheidsplan, waardoor de renners veilig kunnen koersen

 • Gerard Albrink, mooiste deelnemer seizoen 2017, de Roberto Visentini van de HRC Excelsior

 • De speakertalenten van Jan den Drijver en Ton van Dujn

 • De renners, die er iedere keer een mooie koers van maakten

 • Het mooie nieuwe finishdoek

 • De inburgering van de term 1e zondag van de maand Haarlem Hammer Time die synoniem staat voor koersen in de Waardepolder op de eerste zondag van de maand.

Langzaam bijkomend van de verbazing over Alex zijn kennis van Latijn, gaf Peter aan dat samenwerking tussen de vrijwilligers ook goed was verlopen. En dat de omliggende bedrijven ook rekening zijn gaan houden met de koersen op zondag.

Zowel de coureurs als de toeschouwers vinden de muziek die Herman verzorgd, super. En samen met de speaker maakt dit het geheel een stuk gezelliger. Tevens de heerlijke pannekoeken die Alex heeft gemaakt.

Wilbert vult Peter aan met de aandacht die het Haarlems Dagblad an de Haarlem Hammer Time geeft. En dat naast de HRC Excelsior ook HSV de Kampioen en Dasia Cylcing team in het artikel van Marcel Tabbers wordt genoemd, dit doordat de Haarlem Hammer Time naast de individuele klassering ook een team thema heeft. Als een goed voorzitter betaamt, geeft Wilbert aan dat dit goed is voor het Haarlemse wielrennen als geheel.

Er valt weinig toe te voegen aan de woorden van Alex, Wilbert en Peter. Persoonlijk heb ik nog wel een ding; de Haarlemse Flandriens. Tijdens de Haarlem Flandriens stond ik helaas op een bocht, terwijl ik heel graag met deze klasbakken in de rondte had willen fietsen. Komend seizoen staat ie weer op de agenda, de Haarlemse Flandriens. Dan hoop ik dat er weer een heleboel ouwe klasbakken aan het vertrek staan.

 

 

<<Advertentie>>

Zwetsat
Basisbedrijfkleding
Toetershop
Vos
Lablans
SeaCottage
EastSide
Iloy Fennis
Intraplus
Jaap Overvest
Detal Design
VitruosoBikes
Belisol
HRC Excelsior