Rene van den Hof

Wat is een HRC Excelsior familiedag zonder dikke banden race, daarom was er op 1 oktober een omnium voor de toekomstige renners georganiseerd voor de kleine en wat groter kinderen. Het dikke banden omnium bestond uit drie onderdelen; tweemaal een pionnen slalom, tweemaal een korte sprint en een heuse koers van twee hele (kleine) ronden.

Alles onder streng doch rechtvaardig toezicht van jury Daan Schouten, een KWNU-stropdas zou hem goed staan roeping misgelopen? Na het verwerken van alle onderdelen kond de stand worden opgemaakt en volgde een prijsuitreiking, naast de medailles voor de eerste drie plaatsen kon iedere deelnemer(ster) een cadeautje uitzoeken en een welverdiende zak snoep ontvangen. Waardoor we enkel van winnaars konden spreken op deze dag.

Bij de meisjes had Isabella een familie naam hoog te houden welke ze waar kon maken met haar eerste plaats, maar ze kan de adem voelen van de drie andere pittige dames Dewi, Mikaela en Fleur. Materiaal excuus kon Jeffrey niet hebben met zo'n prachtige racer, de pionnen slalom is niet makkelijk met zo'n 'grote' fiets. Maar uiteindelijk kon hij toch de nummer één positie bemachtigen. Jaimy en Lucas knokte hard en zullen volgend jaar getergd zijn om hoger te eindigen. En Fabian zal dan ook weer sneller ons vierkantje ronden, hij maakte een prachtig debuut en reed de koers op geheel eigen kracht uit (mama mocht niet helpen).

 

 

Uitslag meisjes
1e Isabella Janzen
2e Dewi Schouten
3e Mikaela Woo
4e Fleur van den Hof

 

Uitslag jongens
1e Jeffrey Zwart
2e Jaimy Holtkamp
3e Lucas van den Hof
4e Fabian Wegman

Foto: Kristel Nijssen

<<Advertentie>>

 

Zwetsat
Basisbedrijfkleding
Toetershop
Vos
Lablans
SeaCottage
EastSide
Iloy Fennis
Intraplus
Jaap Overvest
Detal Design
VitruosoBikes
Belisol
HRC Excelsior