Wilbert Mesman

Ik ben net terug van een weekje Bergen in Noorwegen tijdens dit schrijven. Het WK in september is voor mij altijd nog een weekje vakantie. En dus ook ieder jaar een andere locatie deze keer in Noorwegen en om precies te zijn Bergen! Het was na de Olympische Winter spelen in Lillehammer van 1994 het grootste sport evenement wat Noorwegen ooit organiseerde.

Wel was wel de tweede keer dat het WK wielrennen in Noorwegen werd gehouden, Lance Armstrong werd in 1993 in Oslo  Wereldkampioen. Deze keer met het vliegtuig naar Bergen en aldaar een auto gehuurd. We hadden een huisje buiten de stad omdat Bergen een vrij prijzig stad is, voor ons was dit de beste optie. De ploegentijdritten waren al geweest, maar er waren nog genoeg wedstrijden om te gaan bekijken. Met de individuele tijdritten en wegwedstrijden van de dames en heren Elite. We zagen Annemiek van Vleuten en Tom Dumoulin winnen. Een prachtige wegwedstrijden, met Chantal Blaak bij de dames en Peter Sagan bij de Profs zijn derde regenboogtrui op rij!

De Ambiance in de stad Bergen was geweldig de binnen stad valt onder het Wereld Erfgoed, met zijn mooie houten Handels Huizen. De sfeer was heel ontspannen, overal hingen de Noorse vlaggen uit. Voor mij een geslaagd WK, ook nog eens dat Nederland de Landen Prijs mee naar huis kreeg.

Op naar volgend jaar, in Innsbruck te Oostenrijk. Wie gaat dan Joop Zoetemelk op volgen?

 

<<Advertentie>>

 

Zwetsat
Basisbedrijfkleding
Toetershop
Vos
Lablans
SeaCottage
EastSide
Iloy Fennis
Intraplus
Jaap Overvest
Detal Design
VitruosoBikes
Belisol
HRC Excelsior