Rene van den Hof

In september begint het al te kriebelen voor een aantal renners van HRC Excelsior, want het cross seizoen staat dan voor de deur met als kick-off de eerste ACC rit in Nieuwveen. En het was gelijk raak, het parcours is doorgaans snel met wat obstakels en de dijkjes.

Maar in de editie van 2017 was het lager gelegen gedeelte langs de bramenstruik nat en ploeteren. Enkel de toppers konden hier fietsend doorheen. Zo had iedere cross wel zijn eigen verhaal.

Aan populariteit is er geen gebrek 100 mannen en vrouwen aan de start van een categorie is geen uitzondering. Hierdoor is het wel zaak om goed te starten om een goede klassering te kunnen rijden. Met zo'n groot veld is het wel zaak om de regels in acht te nemen, dus je mag pas het parcours op te verkennen als de vorige categorie geheel is geëindigd.

Ron Vroom behoord al enige tijd tot de 40-plus categorie maar liet wekelijks zien dat menig 'jonge' veertigplusser niet aan hem kon tippen. Met enkel top 2 noteringen en ACHT overwinningen was hij de te kloppen man van dit peloton, helaas door ziekte heeft hij niet kunnen rijden in de tweede wedstrijd en werd Ron tweede in het klassement.

Bij de jongsters was het Dennis Souverien die stabiele koersen reed - met veelal top tien noteringen en twee keer winst - stond hij op een solide eerste plaats vooraf aan de een na laatste cross bij Olympia. Echter na inschrijving bleek zijn geliefde Stevens gestolen! Zeer triest, aldaar nog gereden naar een 17e plaats op een geleende fiets maar de schwung is er dan wel uit.

Goed om te zien dat het crossvirus aanslaat bij jonge leden zoals Jaimy Willemsen, hij vulde samen met Roy Zwart dit jaar het HRC Excelsior peloton verder aan. Andere gebruikelijke crossers waren Rene van den Hof, Leewah Woo, Johan Wiedijk en onze voorzitter Wilbert Mesman die een mooie overall derde plaats bemachtigde bij de 60-plus.

Foto: Kristel Nijssen

<<Advertentie>>

 

Zwetsat
Basisbedrijfkleding
Toetershop
Vos
Lablans
SeaCottage
EastSide
Iloy Fennis
Intraplus
Jaap Overvest
Detal Design
VitruosoBikes
Belisol
HRC Excelsior